HEPEFIJA

Historien - Billederne - Musikken

Først kom der guitar - så kom der bas


Jeg var i tidernes morgen, hvilket var i sidste halvdel af 70'erne, med til at starte rockgruppen HEPEFIJA.


Det startede som en idé hjemme i Finns kælderværelse, hvor Jens, Finn og jeg snakkede meget om at danne et band. Jens skulle spille trommer, Finn guitar og jeg lead guitar.


En dag havde Finn købt en el-guitar, hvorefter jeg købte en basguitar! Vi stak stikket i vores guitarer og brugte en transistorradio som forstærker. Finn havde lært tidligere lært sig nogle greb selv på en akustisk, han havde, så han var godt rustet til skiftet til den elektrisk. For mig var det første gang, at jeg spillede på en bas. Jeg havde til gengæld den fordel, at jeg havde lært noder tidligere, da jeg i de mindre klasser gik til blokfløjte... og jeg kan stadig spille blokfløjte.


Lille Johnnys Mund med Røde Mor var vores første nummer. Så vidt jeg husker, gik nummeret også kun i to greb, så det var ikke så svært.

Så blev der sang og 'spade'.


En dag, hvor jeg dukkede op hos Finn, stod Høstmark og spillede guitar. Ikke bare nogle tilfældige greb, men rigtige melodier! Og han sang til! Og han kunne også fyre en rigtig lead solo af. Fedt, manner!


Nu havde vi både en sanger, en lead guitarist, en rytmeguitar (Finn) og bassen. Nu var vi tre.


Hvad med trommerne?

Til sidst blev der trommer - og så var vi et rigtigt band


Finn kendte én, der hedder Henrik. Vi spurgte Henrik, om han kunne tænke sig at spille trommer i vores band. Han havde aldrig spillet trommer før, men han var frisk og svarede ja.


Hurtigt fik Henrik købt både trommesæt og vi andre forstærkere af mere eller mindre tvivlsom kvalitet. Hvad der var vigtigst: Vi kunne frembringe masser af lyde, og det lød efterhånden som rigtig musik.


Vi var et band!

Første nummer og et øvelokale


Vi øvede vores første nummer sat sammen: Øen. Desværre har jeg ikke dette nummer på kassette eller andet medie. Det ville ellers have været sjovt at høre det i dag.


Øen var, ligesom alle andre numre, vi spillede, skrevet af Høst. Efter 'Øen' fulgte flere numre, som f.eks. MS Hepefija, som blev indøvet i Finns kælder.


Finns forældre må have haft stor tålmodighed med os, for vi spillede temmelig højt, nu hvor vi et fuldt trommesæt med lilletromme, stortromme, tam tammer og bækkener samt store og rigtige forstærkere til 2 guitarer og en bas. Gad vide, hvor meget naboerne kunne høre...


Efter at have brugt Finns kælderværelse som øvelokale i et stykke tid, at Hvidovre Medborgerhus, der var helt nyt dengang, stillede gratis øvelokaler til rådighed for sådan nogle som os.


Vi havde nu også et rigtigt øvelokale.

Første koncert


De næste måneder gik med at få et lille repertoire op at stå. Det gik faktisk så godt, at vi ret hurtigt blev kontaktet af en bibliotekar fra Hvidovere bibliotek, der også holdt til i medborgerhuset, om vi kunne tænke os at spille til udendørs koncert sammen med nogle andre grupper (bl.a. Mors drenge). Ja, tak, det kunne vi godt tænke os.


Gad vide, hvordan det lød? Folk var høflige nok til at sige, at det søreme lød rigtig godt!


Du kan se billeder fra koncerten ved at klikke på linket nederst på denne side.

... og det blev til mange flere koncerter


Efter den første koncert fik vi rigtig 'blod på tanden'. Høst fik skrevet en række rigtig gode sange, som f.eks. Hej, hej Vagn og mange andre "klassikere".

Vi kom lidt mere ud at spille, og mange af vores kammerater blev nærmest til en lille uofficiel supportgruppe på ca. 10-15 personer, der var med mange af stederne, vi spillede.


Blandt andet spillede vi på Schneekloth Gymnasium et par gange, en ungdomsklub (vistnåk i Rødovre), til en musikkonkurrence (hvor vi blev nr. 4 ud af 4...hrmmf), til en privat fest på 4. maj kollegiet, til en biblioteksfest, til en rock-aften på Hvidovre medborgerhus, på Risbjergård (i Hvidovre), Avedøre gymnasium og flere steder, jeg ikke husker mere.


Du kan også se billeder fra nogle af disse koncerter i billedserien, som du kan se ved at klikke linket nederst på denne side.

Skiftende besætninger


Besætningen skiftede flere gange undervejs. Her
er opsætningerne, som jeg husker dem:


 • Henrik (trommer)
 • Peter (bas)
 • Finn (guitar)
 • Høst (sang og leadguitar)


 • Glemt trommeslager (vild med at spille Deep Purple)
 • Peter (bas)
 • Finn (guitar)
 • Høst (sang og leadguitar)


 • Finn (trommer)
 • Peter (bas)
 • Flemming (leadguitar, lidt synthesizer)
 • Høst (sang, guitar og leadguitar)


 • Ole (trommer)
 • Peter (bas)
 • Flemming (leadguitar, lidt synthesizer)
 • Høst (sang, guitar og leadguitar)


Med den sidste besætning lejede vi os ind i et privat studie i Avedøre for en dag. Her fik vi indspillet de numre, som du kan høre via link nederst på denne side.

Bruddet


Den sidste besætningblev  som "sagt" gruppen, hvor vi lejede os ind i et privat studie i Avedøre for en dag. Det blev samtidig gruppen, der ændrede navn til Tora, Tora. Jeg tror, at det stammer fra en film af samme navn.


Det blev også tiden, hvor vi voksede fra hinanden. En aften oppe hos Høstmark fortalte jeg de andre, at jeg stoppede. Jeg havde været utilfreds med et eller andet i længere tid, og nu var det altså bare slut. Samtidig rejste Ole sig og sagde, at nu ville han heller ikke mere. Herefter var det slut med HEPEFIJA.

Det ville nu være sjovt at møde dem igen efter mere end 25 år efter bruddet.

Det var en rigtig, rigtig fed tid.

Billeder


Klik på nedenstående, og du vil kunne se billeder fra den første koncert og fra flere af de andre koncerter.Musik


I slutningen af HEPEFIJA's histore var vi - som skrevet i det forgående - i studiet og fik indspillet et demobånd.


Alle numre undtagen Intro er optaget i et studie i Avedøre, som jeg ikke mere husker navnet på.

Intro er ved en fejl optaget oven i det første nummer, som jeg har efterfølgende har adskilt i to. Det er iøvrigt mine to drenge Michael og Christian, der snakker, og da de nu er mine unger, og de alligevel er kommet med på HEPEFIJA-demoen (ikke originaloptagelsen, men min private kopi på et kassettebånd), ja, så lad dem være introen til al musikken.

Musikken har jeg lagt over på en cd og lavet cover til. Meget prof!


Hvis du kunne tænke dig en kopi, så skriv til os (her).

Cd'en har jeg kaldt: Den sidste blev den første


 • HEFEPIJA: Den sidste blev den første


  • 01 Intro
   Tid: 0:14
   Bitrate: 128kBit/s
   Størrelse: 254 kb


unsplash